in de buurt - PensionNeske

Pension Hoes va Neske
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

in de buurt

Omgeving

Beesel

Beesel is een karakeristiek dorp met een gezellige marktplein. Rondom dit plein vindt u enkele monumentale panden en diverse horeca gelegenheden. U proeft in dit dorp de gastvrijheid van de bevolking en het sterke gemeenschapsgevoel. Dit gevoel uit zich in eeuwenoude tradities, waaronder het zevenjaarlijkse drakenspel, de harmonie en de schutterij. Kenmerkend voor Beesel is de plaatselijk vervaardigde keramiek. Deze keramiek is her en der in de kern te bewonderen. het ommetje  't Huurvaarderspad laat een specifiek stukje geschiedenis en mooie natuur in het dorp zien.


Reuver

De kern Reuver heeft een gevarieerd winkel aanbod en een wekelijkse vrijdag markt. Aan het fraaie dorpsplein vindt u diverse gezellige restaurantjes en een luxe biosscoop. Hierdoor is Reuver een bezoek meer dan waard. Maar ook buiten de kern valt er genoeg te zien en te genieten. Wandel door de oude stuifduinen van de Maas. Bekijk dehistorie van de Spaanse schans, het oude station en het prachtige klooster. Bij het veer naar Kessel is een mooie pleistterplaats.

Buurtschap Ronckenstein

Even buiten Reuver ligt deze buurtschap, een verzameling van oude boerderijen en woningen. Merendeels ouder van 300 jaar. Wandelend of fietsend kunt U genieten van dit fraaie stukje in onze  Gemeente.
Meer wetenswaardigheden over de Gemeente Beesel ? Kijk op de site Tussen Maas en Meerlebroek.Offenbeek

De oorsprong van dit dorp ligt in de klei-industrie. Verspreid door het dorp zijn er nog enkele sporen zichtbaar. De oostzijde van de A-73 nodigt uit om te genieten van het Meerlebroek, een uitgestrekte ontginnings gebied dat nabij de Duitse grens opnieuw is ingericht voor de natuur. Diverse hoeves herinneren aan de de ontginningsgeschiedenis. Al wandelend komt u vanzelf uit bij de recreative poort de Witte stein. Dit is tevens de grensovergang  naar onze oosterburen.

 
info@pensionneske.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu