Neske - PensionNeske

Pension Hoes va Neske
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Neske

Neske
 
 

Wie was  Neske,

Neske (Agnes) huwde een Beeselse weduwnaar wiens vrouw door oorlogsnoodlot was gestorven. Al gauw was ze "thuis" in Beesel, waar ze met man en schoonfamilie in ‘t ruim 200 jaar oude boerderijtje woonde.

Toen haar man overleed was Neske alleen: ontmoete weer een weduwnaar en trouwde opnieuw. Ook deze man heeft ze overleefd. De roddels en achterbak bleven niet uit toen weer een man bij haar introk. En zonder te trouwen en dat in 't Roomse dorp Beesel!

Dat maakte Neske niks uit. Ze gaf graag wederwoord. Ze was niet op haar mondje gevallen en ze wat ze dacht, recht op de persoon, geen onderscheid, of buren of burgemeester!

Maar, ze was eerlijk, hartelijk, iedereen was welkom, ze kon pijn  “afbidden“ een bijzondere gave, veel Beeselse mensen werden door haar van brandwonden- of kiespijn  "verlost". Neske was een geliefd dorspfiguur, waar veel om gelachen werd een heerlijk onderwerp met carnaval.

Het boerderijtje was oud, raakte in verval. Neske maakte dat niet uit, ze was er gelukkig, ze overleefde ook haar "derde". Na jaren alleen vertrok ze naar het bejaardenhuis, 90 jaar oud. Met weemoed kwam ze nog regelmatig kijken, volgde de sloop en herbouw met belangstelling. Ze overleed, 95 jaar oud.

De herinnering aan deze markante dorpsfiguur leeft nog steeds in Beesel, haar ter ere kreeg ons pension de naam 't Hoes va Neske. Veel foto's en attributen van Neske in ons pension houden de herinnering aan haar in stand.

 
info@pensionneske.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu